fuckbook

sobota 12. března 2011

Maso jako maso

 
Nedávno jsem se dočetl, že italský televizní kuchař Beppe Bigazzi dostal vyhazov za to, že ve svém pořadu zveřejnil recept na dušenou kočku, což pobouřilo spousty lidí a také jeho šéfy (můžeš číst ZDE). A já se ptám proč? Proč to všechny tolik pobouřilo? Nedokážu to pochopit - v době, kdy milióny zvířat trpí ve velkochovech a lidé je zneužívají, proč udělá takový rozruch recept na dušenou kočku? Sám se stravuji vegansky a dělám to proto, že to tak cítím, nemám potřebu někoho násilně přesvědčovat, ale tohle mi opravdu nejde na mozek, tak mám potřebu k tomu něco napsat. Nemám problém bavit se s lidmi co jí maso, chápu to jako svojí osobní volbu a každý má na svou volbu právo, ale pokud už si něco zvolím, tak se na to podívám ze všech stran. Když jsem schopný žrát kusy mrtvých krav, které podléhají rozkladu, proč nejsem schopen tolerovat dušenou kočku? Maso jako maso, nebo ne? Nebo to je proto, že jsme psy a kočky postavili do role "přátel člověka"? A co krávy, prasata, slepice a všechny ostatní zvířata? Samozřejmě je fajn, že to lidi nasralo, ale nemělo by to přece zůstat jen u dušených koček, to je to, co nedokážu pochopit. Dušený králík nikoho nesere a přitom to také byla cítící živá bytost. 
 
-zbpunk-

Žádné komentáře: